Servermarkt kent gestage groei

De markt voor servers zal tot 2003 een jaarlijkse groei kennen van 6,2 procent. Dit meldt IDC.Het onderzoeksbureau verwacht dat Windows NT op de low-end markt blijft groeien, ten koste van Novells Netware.

IDC verwacht echter niet dat NT/Windows 2000 echt door zal dringen in de lucratievere middenmarkt. Het wijt dit aan de nieuwheid en relatief onbetrouwbaarheid van dit serverproduct in vergelijking met de op Risc (Reduced Instruction Set Computing) gebaseerde Unix-machines. Met betrekking tot Intels IA64 stelt de onderzoeker zijn verwachtingen bij. Dit is het gevolg van de vertraging bij Intels processorplannen en de overtuiging dat de eerste Merced-processors minder zullen presteren dan risc-chips.
IDC verwacht dat de serververkopen zich op een aantal nieuwe terreinen gaan afspelen. Ten eerste de appliance servers, die een alternatief bieden voor kleine bedrijven. Daarnaast nemen investeringen toe in Linux, dat een nadrukkelijk alternatief wordt voor bestaande besturingssystemen. Ten slotte verwacht het onderzoeksbureau dat information utilities een groeiend aandeel gaat opslokken. Dit is al waarneembaar in de toenemende verkoop aan telco's en dienstverlenende bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-13T00:00:00.000Z Rob Sijpesteijn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.