Microsoft maakt zich op voor introductie NT 4.0

SEATTLE, WA - Een jaar na het mediaspektakel rond de introductie van Windows 95 komt Microsoft binnenkort met versie 4.0 van Windows NT op de markt. "NT wordt het produkt dat Windows 95 had moeten zijn", aldus analist Scott McAdams.Hoewel de introductie van Windows 95 met inmiddels 30 miljoen verkochte exemplaren nauwelijks een mislukking te noemen is, faalde het produkt grotendeels in het openbreken van de zakelijke markt. Veel analisten hadden W95 deze rol toebedeeld.

NT versie 4.0 combineert de gebruikersinterface van Windows 95 met de krachtige 32-bits kernel van NT. Deze combinatie wordt geacht succesvoller te zijn in de zakelijke markt.
Windows NT is na een trage start vanaf juli 1993 inmiddels goed voor een omzet van rond de 1 miljard dollar. Dit bedrag is inclusief de andere produkten uit de Backoffice-lijn. Analisten verwachten dat NT in het komende jaar goed zal zijn voor een omzet van zo'n 1,7 miljard dollar. Dit komt in de buurt van de 1,8 miljard dollar die gegenereerd wordt door oudere Windows-versies.
Dataquest verwacht dat Microsoft dit jaar 8 miljoen kopieën van Windows NT zal verkopen. Volgend jaar zouden dat er zelfs 24 miljoen kunnen worden, aldus het bureau. Analisten verwachten dat de introductie van NT 4.0 een flinke impuls zal betekenen voor de omzet in PC's en geavanceerde applicaties. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-09T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.