Twijfel aan omslagpunt voor Windows 2000

Het vorige week uitgebrachte eerste pakket lapmiddelen voor Windows 2000 lijkt niet het startschot te vormen voor de grootschalige acceptatie van dat besturingssysteem. Microsoft bracht vorige week dat zogeheten Service Pack 1 uit, maar analisten spreken niet van een omslagpunt.

De behoefte van gebruikers aan uitgebreide testprocedures voor zowel hardware als applicaties zou de voornaamste reden zijn voor de langzame acceptatie van Windows 2000. "Gebruikers onderwerpen het besturingssysteem aan uitgebreide testen om zich ervan te verzekeren dat hun applicaties correct blijven functioneren", zegt analist Chris LeTocq van onderzoeksbureau Gartner.
De softwareleverancier zelf is een andere mening toegedaan. "Wij menen dat het gebruik van Windows 2000 nu al behoorlijk op gang is gekomen", zegt Jim Ewel, vice-president servermarketing bij Microsoft. "Onderzoeksbureaus Gartner en Meta Group hebben klanten aangeraden te wachten op het eerste Service Pack voordat zij de server-uitvoering implementeren. De komst van dat pakket zal de acceptatie van Windows 2000 versnellen, vooral bij grote klanten."

Tijdgebrek

Analist Dwight Davis van Summit Strategies deelt echter de mening van Gartner. "Bedrijven hadden niet de tijd om direct over te stappen en zijn nu nog bezig met het evalueren." De lancering van Windows 2000 doorkruiste namelijk de overgang naar het nieuwe millennium, waar veel bedrijven mee in de maag zaten.
"Bovendien is er nog geen dringende behoefte aan een overstap." Davis verwijst naar het feit dat er tot op heden geen applicaties zijn die gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden van Windows 2000. Microsoft komt in oktober met de 2000-versie van zijn e-mailprogrammatuur Exchange Server, die specifiek inhaakt op de in Windows 2000 geïntegreerde beheersoftware Active Directory.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.