CA: 'Linux is Unix voorbij'

Linux verdringt Unix als serverbesturingssysteem, verwacht Computer Associates. CA heeft alvast de belangrijkste applicaties omgezet naar het open source besturingssysteem.

Weinig te zeggen
Om de keuze voor Linux kracht bij te zetten haalde CA Linux-uitvinder Linus Torvalds vorige maand naar de CA World conferentie in Las Vegas. Diens aanwezigheid trok grote belangstelling van de aanwezige journalisten. Veel te zeggen had de kernel-programmeur echter niet. Hij liet het woord over aan andere prominenten, zoals Linux-evangelist John Maddog Hall en Juergen Geck, de technische man bij Linux-distributeur Suse.
De keuze voor Linux bezorgde ook Marcel den Hartog wat benauwde uurtjes. Hij zwaait met ingang van deze maand de scepter over de Linux-projecten van CA in Europa. In de hitte van Las Vegas vrolijkte hij gekleed in een pinguïnpak de bijeenkomsten op.
CA verwacht een aanzienlijke groei van de vraag naar software die draait op het open source besturingssysteem. Het heeft de eigen managementsoftware voor clusters en webservers en de verschillende toepassingen voor het beheer van opslag en databases geschikt gemaakt voor gebruik met Linux.
Het besturingssysteem kreeg ook flink wat aandacht vorige maand op de CA World conferentie in Las Vegas. Uiteraard maakte het bedrijf op die beurs enkele nieuwe producten bekend, zoals bijvoorbeeld een versie van zijn beheergereedschap Unicenter speciaal voor gebruikers van IBM's Websphere in combinatie met Linux en een nieuw opslagbeheersysteem voor clusters.
Volgens Sam Greenblatt, hoofd van de Linux-ontwikkelafdeling, wordt OS het favoriete besturingssysteem voor bedrijven die hun serverpark willen consolideren. Hij verwacht ook dat het populair gaat worden op bladeservers. "Daar is het ideaal voor." Zelfs op de desktop maakt het besturingssysteem een serieuze kans, stelde hij in Las Vegas. "Bedrijven overwegen een 'slanke client'-installatie op basis van Linux. Dat scheelt geld, omdat ze de bestaande pc's niet te vervangen hoeven."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-01T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.