Hewlett-Packard stopt met produktie harde schijven

PALO ALTO, CA - 150 Miljoen dollar reserveert Hewlett-Packard voor het sluiten van twee fabrieken voor harde schijven in de Verenigde Staten en Maleisië. Het bedrijf staakt deze activiteit om zich te kunnen concentreren op andere vormen van gegevensopslag, zoals magnetische band en beschrijfbare CD's. De post van 150 miljoen dollar wordt ten laste gebracht van de resultaten over het derde kwartaal, dat op 31 juli eindigt.

HP maakt tevens bekend dat de groei van de orderportefeuille geringer was gedurende de eerste twee maanden van dit kwartaal. Het staken van de schijfproduktie en de tegenvallende toename van orders resulteren waarschijnlijk in een lagere groei dan de 24 procent van het tweede kwartaal.
De felle concurrentie in de markt van harde schijven is de directe aanleiding om met deze activiteit te stoppen. In het eerste halfjaar werd een verlies geleden van zo'n 100 miljoen dollar. De divisie bood werk aan 1680 mensen, waarvan 1150 in de VS. Deze mensen krijgen voorrang bij sollicitaties binnen andere onderdelen van het concern. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-26T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.