Red Hat Linux ook bij Dell

Dell gaat naast Novell Netware en MS Windows ook Red Hat Linux leveren en ondersteunen. De hechtere samenwerkingsovereenkomst moet de commerciële acceptatie van het Linux-platform versnellen en bedrijven die zich richten op Internet-infrastructuur ondersteunen.

"Linux wordt veel toegepast als web-, file- en printerserver. Wij gaan het systeem verbeteren zodat het geschikt wordt voor kritische applicaties, die dag en nacht kunnen doordraaien", vertelt Robin Kuepers, marketing-manager bij Dell Nederland. Het bedrijf rekent erop dat Linux vaker wordt ingezet voor veeleisende datacenters en zware toepassingen, waarvoor Unix tot nu toe het meest gebruikte platform is.
De veiligheid, beheersbaarheid en betrouwbaarheid van Linux ontwikkelt zich snel, zegt Dell. Het levert al langer apparatuur met Linux, maar gaat nu serieus werk maken van de open-source software. "We hadden altijd al een Linux-button en hielpen Red Hat met het ontwikkelen van software. Nu willen we ook de bovenkant van de markt bedienen."  GH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-30T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.