HP sluit deal voor stabielere NT-servers

Hewlett-Packard heeft een miljoenencontract gesloten met Marathon Technologies. Doel van HP is de betrouwbaarheid van de Windows NT servers te vergroten. Het computerbedrijf gaat speciale serverconfiguraties leveren die gebruik maken van Endurance, een product van Marathon. Dit product zou veel situaties die vastlopers veroorzaken, omzeilen. Begin juli gaat de levering van start.

De Marathon technology verbindt vier computers, de zogenoemde 'server componenten' in een enkel systeem. Eén paar servercomponenten is geheel ingericht voor het draaien van programma's, bijvoorbeeld een database- of e-mailpakket. Het andere paar is louter toegespitst op communicatie met het netwerk en met opslagsystemen. Deze scheiding van taken voorkomt de meeste vastlopers in Windows NT, aldus Anderson. De componenten die samen een paar vormen, werken naast elkaar; zodra de ene uitvalt neemt de ander de taken automatisch over.
Craig Anderson van Marathon noemt de overeenkomst "de belangrijkste strategische relatie van het bedrijf." Overigens verkoopt NEC de Endurance-technologie al in Japan. Ook Microsoft heeft de technologie onderschreven en zegt dat het een oplossing is voor de vraag naar Windows NT op servers bij bedrijven die zich geen vastlopers kunnen permitteren.  RSN

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-18T00:00:00.000Z Rob Sijpesteijn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.