Managed hosting door True

IBM's Cornhusker vergroot clusteringkracht Windows NT

 

IBM onthulde vorige week op Microsofts TechEd 99-bijeenkomst in Dallas zijn clusteringsoftware voor Windows NT-servers. Die programmatuur, met de codenaam Cornhusker, komt eind deze zomer uit en ondersteunt dan clusters van acht servers die elk vier processoren bevatten.

Eind dit jaar volgt een verbeterde versie; deze verbindt maximaal zestien machines met elkaar. Die opvolger zorgt ook voor data- en applicatie-overdracht bij crashes en andere prestatieproblemen. Tegen die tijd brengt IBM ook een NT-uitvoering op de markt van de zware SP-switch voor de eigen RS/6000 Unix-systemen. Het bedrijf wil daarmee geclusterde Netfinity- en RS/6000-machines bronnen (zoals data en rekenkracht) laten delen via de SP-switch. De onderliggende technologie van Cornhusker is namelijk onder meer afkomstig van IBM's Phoenix-clusteringdiensten die het later dit jaar uitbrengt voor zijn RS/6000-platform.

Standaard

IBM zegt dat Cornhusker gebruik maakt van Microsofts clusteringsoftware Wolfpack en de standaard-api's (application program interfaces) van zowel Windows NT 4 Enterprise als de Data Center-uitvoering van het aanstaande Windows 2000. De leverancier verwacht dat andere softwarebedrijven met producten, gebaseerd op Wolfpack api's, zullen komen voor het balanceren van de rekenbelasting.  JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1366403). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.