IBM's Cornhusker vergroot clusteringkracht Windows NT

IBM onthulde vorige week op Microsofts TechEd 99-bijeenkomst in Dallas zijn clusteringsoftware voor Windows NT-servers. Die programmatuur, met de codenaam Cornhusker, komt eind deze zomer uit en ondersteunt dan clusters van acht servers die elk vier processoren bevatten.

Eind dit jaar volgt een verbeterde versie; deze verbindt maximaal zestien machines met elkaar. Die opvolger zorgt ook voor data- en applicatie-overdracht bij crashes en andere prestatieproblemen. Tegen die tijd brengt IBM ook een NT-uitvoering op de markt van de zware SP-switch voor de eigen RS/6000 Unix-systemen. Het bedrijf wil daarmee geclusterde Netfinity- en RS/6000-machines bronnen (zoals data en rekenkracht) laten delen via de SP-switch. De onderliggende technologie van Cornhusker is namelijk onder meer afkomstig van IBM's Phoenix-clusteringdiensten die het later dit jaar uitbrengt voor zijn RS/6000-platform.

Standaard

IBM zegt dat Cornhusker gebruik maakt van Microsofts clusteringsoftware Wolfpack en de standaard-api's (application program interfaces) van zowel Windows NT 4 Enterprise als de Data Center-uitvoering van het aanstaande Windows 2000. De leverancier verwacht dat andere softwarebedrijven met producten, gebaseerd op Wolfpack api's, zullen komen voor het balanceren van de rekenbelasting.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.