Comparex reageert op G5-mainframe

Systeemfabrikant Comparex kondigt de nieuwe generatie aan van zijn Cmos-processoren (complementary metal-oxyde semiconductors) voor de eigen S/390-compatibele C2000-mainframes.

De Duitse onderneming lanceert in september dit jaar de eerste vijftien nieuwe mainframes, in december gevolgd door drie zware uitvoeringen. Comparex beweert met deze nieuwe serie computers hetzelfde prestatieniveau te halen als de recent onthulde vijfde generatie (G5) van IBM's S/390-systemen.

Sceptisisme

Onderzoeksbureau Gartner merkt echter op dat IBM's beloftes voor de prestaties van zijn G5-computers niet eenduidig zijn. De fabrikant spreekt van een prestatieniveau dat "maximaal twee keer zo hoog is als dat van bestaande (G4-) mainframes". Gartner relativeert dit door te wijzen op de schaarse gegevens die IBM vrijgeeft. "Niet alleen de processorsnelheden zijn verhoogd, ook de multiprocessor-mogelijkheden zijn verbeterd. Dat compliceert het schatten van het prestatieniveau", aldus de analist. Op basis van de wel beschikbare gegevens voor enkele processoren heeft Gartner voorlopige schattingen opgesteld voor de diverse G5-modellen. Deze variëren van 87 tot ruim 850 Mips (miljoen instructies per seconde).  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.