Sun en Veritas samen op Sparc en X86

Sun Microsystems en Veritas gaan de software van laatstgenoemde gezamenlijk geschikt maken voor het x86 platform en de Opteron-processoren van AMD. Thans draait die slechts op Solaris, het besturingssysteem van Sun Microsystems.

Verkoopafdelingen van Sun mogen Veritas-software rechtstreeks verkopen onder de overeenkomst die beide bedrijven vorige week sloten. Daarnaast zetten de twee partners een groep ontwikkelaars op die zorgt voor compatibiliteit van de software op de drie verschillende hardwareplatformen.
De stap naar X86 mag lucratief lijken, er zitten nogal wat haken en ogen aan. Solaris 9 voor X86 draait thans alleen in 32-bit modus op Xeon- (Intel) en Opteron- (AMD) servers van Sun en andere aanbieders. De 64-bit versie van het besturingssysteem van Sun (Solaris 10) zal waarschijnlijk niet eerder dan eind deze zomer gereed zijn.
Sun verkoopt thans al File System, Volume Manager en Netbackup van Veritas voor het Sparc/Solaris-platform via de directe kanalen. Met de afspraken van vorige week zullen die gepoort worden naar X86-machines, waarschijnlijk in 32-bit en 64-bit gedaante, maar wellicht alleen in die laatste. Sun en Veritas verkopen de software vanaf het derde kwartaal voor Xeon-servers die Solaris draaien (waarschijnlijk versie 10, maar wellicht toch ook versie 9). In het vierde kwartaal is de software klaar voor Opteron-processoren die Solaris draaien.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-21T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.