Compaq sluit Alpha-fabriek

Computerfabrikant Compaq sluit de deuren van één van zijn fabrieken die Alpha-processoren maakt. Het gaat hier om de vestiging in het Amerikaanse Salem (New Hampshire). Het bedrijf meldt dat dit onderdeel is van de consolidatie van de Noord-Amerikaanse productiefaciliteiten.

De activiteiten in de fabriek te Salem worden overgeheveld naar andere, bestaande fabrieken in Fremont (Californië) en Houston (Texas). Deze overgang zal naar verwachting zes tot negen maanden in beslag nemen en in totaal negenhonderd werknemers hun baan kosten. Een deel van deze mensen krijgt de mogelijkheid aangeboden mee te verhuizen. Compaq wil hiermee zijn productie en bevoorradingsketens vereenvoudigen om het verwerken van bestellingen te versnellen.

Onderschat

Het bedrijf heeft zich enigszins verkeken op de integratie van de vorig jaar overgenomen computerfabrikant Digital Equipment (DEC). Het DEC-gedeelte van Compaq wist in het eerste kwartaal van dit jaar niet de omzet te behalen die de moedermaatschappij had verwacht. Sinds de overname zijn al er al ongeveer 12.600 banen geschrapt. De resulterende daling in omzet en winst heeft geleid tot het afzetten van president Eckhard Pfeiffer en het ontslag van enkele andere topmannen.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.