Compaq verkoopt Tandem-lab Duitsland aan ex-topmannen

Compaq verkoopt zijn Duitse High Performance Research-centrum aan voormalige Tandem-topmannen onder leiding van ex-president Jimmy Treybig. Het onderzoekscentrum in Frankfurt, voorheen van huidig Compaq-dochter Tandem, gaat de kern vormen van een nieuw bedrijf met de naam Tantau Software.

Treybig verliet computerfabrikant Tandem in 1996 toen het door Compaq werd overgenomen. Hij wordt nu voorzitter van het nieuwe bedrijf dat zijn hoofdkwartier in Austin (Texas) heeft. Zijn bestaande investeringsmaatschappij Austin Ventures legt samen met Techno Venture Managament de aanvankelijke financiering van 11 miljoen dollar op tafel. Tandem-veteranen Harald Sammer, ex-directeur van de voormalige Tandem-divisie Tektonic, en John Sims, voormalig vice-president, doen ook mee aan Tantau Software. Dat nieuwe bedrijf richt zich op het integreren van applicaties op meerdere platformen en het 'web-enablen' van software voor grote bedrijven.

Zware platformen

Compaqs Tektonic-divisie, waar het Duitse lab onderdeel van uitmaakt, ontwikkelt sinds vijf jaar zware technologieën om prestatie- en schaalbaarheidsproblemen op te lossen voor grote klanten. Aanvankelijk richtte deze afdeling zich voornamelijk op hoge-snelheids switches die Tandem-systemen verbinden met andere platformen, waaronder Open VMS en Unix. Het nieuwe Tantau breidt dit uit met onder meer applicatieservers, gebaseerd op Tektonics Krypton-technologie, en een inter-processor communicatietechnologie met de naam Titanium voor het clusteren van Tandem- en Windows NT-computers.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-21T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.