Amelio kiest voor sanering produktlijn en Internet

SAN JOSE, CA - Iedereen keek reikhalzend uit naar de visie waarmee G. Amelio Apple uit de nood wil helpen. In plaats van verheven woorden trakteerde de nieuwe topman de Apple-ontwikkelaars tijdens de Worldwide Developers Conference (Wwdc) in San José op een eenvoudig afslankingsprogramma. Een produktsanering en het Internet moeten Apple uit de rode cijfers helpen. De financiële analisten toonden zich in een eerst reactie teleurgesteld.

Amelio wil het aantal computermodellen de komende 12 maanden met de helft verminderen. Bovendien gaat Apple zich sterker profileren als een trendsetter op Internet-gebied.
Bij alle tegenspoed heeft Apple in zoverre de stroom mee dat haar produkten geschikt zijn voor Internet. Vandaar dat Apple haar bedrijfsstrategie in belangrijke mate heeft afgestemd op de explosieve groei van het 'Net'. Ook een andere trend, de convergentie van computers, communicatie en consumenten-elektronica, speelt Apple in de kaart, zo verwacht het bedrijf. Verder hoopt Apple te kunnen profiteren van de sterke vraag naar media-rijke digitale informatie. Hierbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan de grafische industrie.
Apple lanceerde begin deze week een serie produkten die de toegang tot Internet moeten verbeteren, alsmede gebruikers in staat stellen snel informatie aan te maken en op te halen. Apple gaf de deelnemers aan de Wwdc de definitieve versie voor ontwikkelaars mee van Cyberdog 1.0, een geïntegreerde software-suite voor toegang op Internet. Voor de consumenten-markt is er een aparte versie in de maak. Apple bevestigde dat het 'Image Capture Platform' internationaal in licentie zal worden gegeven aan fabrikanten van camera's, ontwikkelaars en 'system integrators'.
Samen met een aantal onafhankelijke fabrikanten introduceerde Apple meer dan tien nieuwe tools voor het Macintosh platform. Het bedrijf werkt samen met IBM aan een nieuw Macintosh notebook. Verder gaat Apple zich nog harder inspannen om het besturingssysteem Mac OS in licentie te geven.

Reparatieprogramma Apple-computers

Hoewel de Amerikaanse pers het over een zeer omvangrijke 'recall'-operatie heeft, spreekt de Benelux-vestiging van Apple Computer van een 'reparatieprogramma' voor sommige modellen van de Performa en Powerbook. In de Verenigde Staten zouden ook verschillende types Powermac last van vastlopers hebben.
Om de problemen te verhelpen heeft het bedrijf een wereldwijd reparatieprogramma georganiseerd. De klachten zijn dat sommige Performa-modellen onverwacht in applicaties blijven steken. Ook kunnen zich ongewenste wijzigingen in de kleurschakering van het beeldscherm voordoen. Volgens Apple is de oorzaak bekend: problemen met componenten en bekabeling van de computers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-17T00:00:00.000Z nieuwsdienst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.