Drie versies Windows NT in de maak

Microsoft komt in de verre toekomst met drie verschillende versies van Windows NT. Een 64-bits versie die op de nog te lanceren 64-bits Intel Merced-processor moet draaien; een versie die het huidige Windows 95 zal vervangen en een versie die als opvolger van het huidige Windows NT dient.

Opmerkelijk genoeg zullen alle drie versies gebruikmaken van dezelfde kernel; een besparing in de ontwikkelkosten. Een van de beleidsmakers van Microsoft op het gebied van besturingssystemen, vice-president Moshe Dunie, deed deze uitspraken in de Amerikaanse vakpers.
Met de 64-bits versie hoopt Microsoft zijn markt uit te breiden naar zogenoemde bedrijfsbrede toepassingen, een markt die momenteel bijna uitsluitend aan mainframes en midrange-computers toevalt. Door deze versie vol te stoppen met features op het gebied van beveiliging en betrouwbaarheid van data, veelal bekend uit de mainframe-wereld, hoopt Microsoft het vertrouwen te winnen van de IT-managers van grote ondernemingen. Vooral wat data-opslag en gegevensbeveiliging betreft denkt het bedrijf grote vooruitgang te boeken. Het huidige Windows NT wordt nog niet in staat geacht om grote applicaties als die van Sap en Peoplesoft naar behoren te kunnen uitvoeren. Dat komt ondermeer doordat Windows NT niet goed opschaalbaar is boven vier processoren. Het oudere en daardoor volwassener Unix is wel opschaalbaar boven vier processoren. Volgens Dunie wordt aan dat probleem hard gewerkt. "Windows NT 4.0 functioneert goed met vier processoren, NT 5.0 zal opschaalbaar zijn tot acht processoren."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-18T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.