Compaq stort zich vol op Internet

Compaq heeft op Innovate Forum 97 een nieuwe technologie laten zien waarmee gebruikers een 300 procent snellere toegang tot websites op het Internet krijgen. De lancering past in het streven van het bedrijf de belangrijkste leverancier van Internet-technologie te worden.

In zijn toelichting op Innovate Forum 97 verklaarde topmanager John Rose dat Compaq gebruikers meer mogelijkheden wil bieden om het Net naar tevredenheid te kunnen gebruiken. "You will prosper on the Internet", is zijn op klanten gerichte slogan. Een van de meest ergerniswekkende ervaringen bij Internet is, volgens Rose, de trage toegang tot webpagina's. "Samen met Integrated Computing Engines hebben wij de Compaq Acceleration Server-technologie ontwikkeld. Dat is een combinatie van snelle servers, grafische compressie-technieken en geavanceerde software." Met de stopwatch in de hand liet Rose vervolgens aan de hand van een test tussen twee computers zien dat de Compaq-technologie een stuk sneller is. De tijdwinst wordt vooral gehaald in de snellere weergave van afbeeldingen.

Dozenschuiver

Van dozenschuiver naar complete IT-oplosser die in het jaar 2000 bij de top-3 van automatiseringsbedrijven hoort, dat heeft het bedrijf uit Houston zich tot doel gesteld. Dit streven moet worden verwezenlijkt door een meerwaarde te geven aan het eigen hardware-platform en samen met partners vernieuwende software-oplossingen aan te bieden. In dit licht moet bijvoorbeeld Armada worden gezien, de nieuwe serie portable-PC's. Op Innovate Forum 97 presenteerde Compaq de Armada 1500, een notebook waarin alles is geïntegreerd: AC-adapter, harde schijf, diskette-drive, data-fax en -modem, CD-Rom, Windows 95 of NT en intelligente beheermogelijkheden. "De beheerkosten zijn laag. Je hebt alleen nog stroom en een telefoonlijn nodig", vertelde Michael Winkler, manager van de PC-products group.
Compaq wil in het kader van de nieuwe doelstelling ook de marktleider worden op het gebied van Internet-technologie. Ook hier geldt weer dat veel wordt samengewerkt met partners. Zo heeft het computerbedrijf een overeenkomst afgesloten met Netcentric om een protocol te ontwikkelen waarmee Internet-providers eenvoudiger het gebruik van het Net en verkeer kunnen monitoren. Verder heeft Compaq een samenwerking aangekondigd met een aantal software-ontwikkelaars, waaronder Microsoft en Lucent. Doel is communicatie-applicaties te ontwikkelen, zoals voor fax, video- en data-conferencing, multimedia-toepassingen en elektronische handel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-11T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.