Amdahl geeft TDMF in licentie aan IBM

Mainframefabrikant Amdahl verkoopt zijn software voortaan in licentie aan oud-rivaal IBM. Dit maakte Amdahl bekend op de Cebit-computerbeurs in Hannover. Verder verzamelt de fabrikant van 390-compatibele systemen nu tegoeden voor de overname van een nog onbepaalde softwarefirma om zijn software- en dienstenaanbod te kunnen vergroten.

De recent opgerichte software-divisie van Amdahl heeft een overeenkomst gesloten met de Global Services-tak van IBM, die nu het Transparent Data Migration Facility-product (Tdmf) in licentie neemt. Deze software spiegelt opslagsystemen naar andere locaties terwijl het 390-mainframe gewoon blijft functioneren. Amdahl vraagt 60.000 dollar per processor voor Tdmf-licenties. Het bedrijf lanceerde deze maand versie 1.3 van deze programmatuur en heeft inmiddels al 140 klanten waaronder AT&T en grote datacentra. De omzet van Tdmf is in drie kwartalen van nul naar 180 miljoen dollar gestegen.

Solaris en NT

De Tdmf-techniek werkt momenteel op het MVS-besturingssysteem voor schijfstations die compatibel zijn met 3380- en 3390-systemen. Amdahl werkt echter aan versies voor Unix en Windows NT. Mike Orr, directeur van Amdahls software-afdeling, verklaarde: "Onze klanten willen dit ook op andere systemen zien. Daarbij noemden zij Solaris en NT." Orr benadrukte de goede relaties met Microsoft en Sun: "We hebben al geruime tijd toegang tot de broncode van het Solaris-besturingssysteem".  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.