USB is Philips' troef in randapparatuur

Eind 1999 zijn alle nieuwe PC's uitgerust met de Universal Serial Bus (USB). Eén op de drie PC is ultimo dit jaar voorzien van deze technologie, waarmee eenvoudig maximaal 127 verschillende randapparaten op een PC zijn aan te sluiten. Dit voorspelde drs. Meino Noordenbos, algemeen directeur Europe van Philips Business Electronics, tijdens een USB-presentatie in Amsterdam.

Een snelle doorbraak van USB was al eerder voorspeld. Het duurde langer doordat de PC-fabrikanten op de producenten van randapparatuur zaten te wachten en andersom. Ook de besturingssoftware moet er klaar voor zijn. De komst van Windows 98 over ongeveer vier maanden doorbreekt deze impasse. Windows 98 herkent een aangesloten randapparatuur direct en laadt de voor de aansturing nodige software. PC-fabrikanten als Compaq, HP en Dell hebben USB-modellen aangekondigd, evenals de fabrikanten van randapparatuur.

Kopgroep

USB staat centraal in Philips' strategie om op gebied van randapparatuur te groeien. Het concern wil tot de kopgroep behoren van ondernemingen die USB-producten uitbrengen. Het toonde bijvoorbeeld in Amsterdam een kastje waarop vier randapparaten zijn aan te sluiten. Door meerdere hubs aan elkaar te schakelen, zijn vele muizen, joysticks, monitoren en andere apparaten tegelijk met een PC te verbinden.
Ook zegt Philips als eerste USB-luidsprekers voor de computer te hebben. Een andere noviteit is een USB-camera. Die maakt goedkoop videovergaderen mogelijk, zonder dat een video-grabber card nodig is. Verder zegt de Leuvense vestiging van Philips de eerste infrarood-ontvanger ter wereld geproduceerd te hebben. Deze vergemakkelijkt de communicatie met PC's en interactieve multimedia-producten via diverse draadloze apparaten, zoals een toetsenbord, joystick of afstandsbediening. De ontvanger zet infrarood signalen van draadloze randapparatuur om in het nieuwe USB I/O-protocol.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-20T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.