McNealy: kritiek Intel op Solaris-inzet ongegrond

Scott McNealy, president van Sun Microsystems, wijst Intels kritiek over Solaris op diens 64-bit processorplatform (IA-64) van de hand. De topman ontkent dat zijn bedrijf onvoldoende inspanningen levert op dit vlak. Hij belooft binnenkort een nieuwe uitvoering uit te brengen van Unix-variant Solaris voor Intels aanstaande Itanium-chip.

De processorproducent uitte begin deze maand bij monde van vice-president Paul Otellini kritiek op de computerfabrikant. Sun zou applicatie-ontwikkelaars te weinig aansporen hun producten geschikt te maken voor Solaris op IA-64. De processorproducent beweert meer steun voor zijn 64-bit platform te bespeuren bij Hewlett-Packard, Novell, IBM en de Santa Cruz Operation (SCO). McNealy spreekt dit tegen, maar gaf nog geen details over de ontwikkeling van Suns besturingssysteem voor Intels aanstaande chiparchitectuur.

Inzicht

Critici menen nog altijd dat Sun weinig voelt voor het aanprijzen van Solaris-applicaties voor computers met Intel-chips. Dergelijke systemen zouden namelijk concurreren met Suns eigen servers, die zijn uitgerust met de 64-bit Ultrasparc-processors. Analist Rob Enderle van onderzoeksbureau Giga Information Group meent dat het bedrijf zijn IA-64-ontwikkeling alleen uitvoert om langs die weg op technisch niveau inzicht te krijgen in de chiparchitectuur van Intel.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-24T00:00:00.000Z Jasper Bakker