SCO met Unixware op weg naar Montery

Santa Cruz Operation zegt met het Unixware 7.1 datacenter besturingssysteem een eerste stap te hebben gezet richting Montery, de 64-bit Unix implementatie voor de Merced.

Een aantal elementen van de nieuwe Unix-versie zullen ook deel uitmaken van Montery, waarbij SCO samenwerkt met IBM. Laatstgenoemde besturingssysteem zal pas worden vrijgegeven als Intel de Merced op de markt brengt. De introductie van Unixware 7.1 komt een dag nadat Intel plannen openbaarde voor een krachtige server met acht Xeon-processoren. SCO heeft het volle vertrouwen in het nieuwe besturingssysteem, want het garandeert dat systemen die erop draaien per jaar hooguit een uur 'plat gaan'.
Een van de eerste Unixware 7.1-gebruikers is het Britse ICL. Daar draait het op servers met als applicatie-software Oracle Financials. Deze configuratie telt 1300 gebruikers. Het besturingssysteem ondersteunt minimaal 32 GB aan geheugen en acht processoren en kan worden opgevoerd tot 64 GB geheugen en 32 centrale verwerkingseenheden.  HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-26T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.