Managed hosting door True

Microsoft en Citrix bijna klaar met Hydra

 

Zowel Microsoft als partner Citrix boeken vooruitgang met de ontwikkeling van de nieuwe 'thin-client' multi user-besturing op basis van Windows NT 4.0.

Deze was geruime tijd geleden aangekondigd, maar is tot op vandaag nog niet leverbaar. Microsoft komt met een tweede testversie van het product dat onder de codenaam Hydra bekend staat. Hydra zal onder de naam Windows Terminal Server (WTS) op de markt verschijnen. De prestaties van het 'Remote Desktop-protocol' zijn verbeterd, net als de beheerfuncties. Over de prijzen en leveringsdatum is nog niets bekend.
Microsofts technologiepartner Citrix heeft al wel prijzen bekend gemaakt. Citrix levert een uitbreiding op Windows Terminal Server bedoeld voor niet-Windows clients. Daarvoor gebruikt Citrix het efficiënte, eigen Independent Computing Archtitecture-protocol. Bestaande Citrix Winframe-gebruikers (de multi users-versie op basis van NT 3.x) die migreren naar Microsoft Windows Terminal Server zullen 1495 dollar per server moeten bijbetalen. Deze prijs geldt voor alle Winframe 1.7-gebruikers en is exclusief de door Microsoft te leveren Windows Terminal Server software. Deze moet apart worden aangeschaft.
Microsoft Windows Terminal Server werd oorspronkelijk beschouwd als een poging om de Java Netwerk Computer de wind uit de zeilen te nemen. Maar Microsoft legt met de nieuwste versie vooral de nadruk op de Windows-interface en probeert te kapitaliseren op de bestaande grote hoeveelheid Windows-programmatuur in omgevingen waar men liever met terminals werkt.
Verschillende terminalleveranciers als NCD, Wyse en Boundless hebben aangekondigd terminals te leveren voor Windows Terminal Server.  AM
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1400120). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×