'Nieuw' Solaris voor providers

Sun Microsystems heeft een nieuwe versie van zijn Unix-variant Solaris uitgebracht die is aangepast voor Internet-providers (ISP's). Deze versie van het besturingssysteem, Solaris ISP Server 2.0, draait zowel op machines met Suns eigen Sparc-processoren als op servers met chips van Intel.

Sun benadert hiermee middelgrote en grote leveranciers van Internet-, telecommunicatie- en kabeldiensten. In het vernieuwde Solaris zijn een aantal los verkrijgbare technologieën geïntegreerd: Suns Internet-, ftp-, news- en webserver. De webserversoftware ondersteunt ook Java-applicaties die op de server draaien.

Garanties

Daarnaast bundelt de leverancier deze aangepaste versie van zijn besturingssysteem met versie 1.5 van zijn Bandwidth Manager-software. Internet-aanbieders kunnen met die software hun klanten een bepaalde bandbreedte garanderen. Sun stelt dat het met Solaris ISP Server 2.0 mogelijk is tienduizend virtuele websites, vijfduizend ftp-verbindingen en meer dan tweeduizend nieuwsgroep-connecties te huisvesten.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.