Microsoft maakt het Citrix moeilijk

De aandelenkoers van het in Florida gevestigde softwarebedrijf Citrix Systems is ingestort, nadat Microsoft heeft laten doorschemeren dat men mogelijk zelf met een multi-userversie van Windows NT op de markt zal komen. Citrix Systems brengt al jaren een dergelijke versie van Windows NT uit. De twee bedrijven zouden momenteel onderhandelen over de toekomstige relatie (Citrix heeft een licentie op Windows NT). Een opmerkelijke stap omdat Microsoft al jaren een belang in Citrix heeft.

Citrix Winframe draait op Windows NT. Met behulp van deze software kunnen PC's en terminals eenvoudig toegang krijgen tot applicaties die op een centrale Windows NT-server draaien. Zelfs via het Internet en het Web is het mogelijk om op afstand met deze applicaties te werken. Winframe wint momenteel sterk aan populariteit als een eenvoudige, no-nonsense, 'remote access'-oplossing voor bijkantoren of voor mensen die voortdurend onderweg zijn en die toch gebruik willen maken van applicaties die op het hoofdkwartier draaien. Dit concept, hoewel technologisch gezien minder fraai, is evenwel eenvoudig en past in de aan populariteit winnende 'thin client'-filosofie van IT-managers. Citrix' omzet verdubbelde vorig jaar dan ook tot 44,5 miljoen dollar. Het in 1989 opgerichte bedrijf richtte zich oorspronkelijk op het ontwikkelen van een vergelijkbare multi-userversie voor IBM's besturingssysteem OS/2. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-14T00:00:00.000Z Ad Mulder