IBM wijzigt route voor Bluetooth

IBM verandert zijn strategie voor draadloze verbindingen, zoals Bluetooth. Analisten gaar evan uit dat IBM in mei nieuwe Thinkpads zal introduceren, uitgerust met een zogeheten Portofonio-verbinding.

Deze poort zal de draadloze Bluetooth radio-ontvangers ondersteunen, waardoor notebooks in staat zijn op korte afstand een verbinding met andere Bluetooth-apparatuur tot stand te brengen, zoals met printers en handhelds. Portofonio laat daarnaast ook draadloze verbindingen met apparatuur als digitale camera's toe.
De introductie van Portofonio en de recente aankondiging dat het concern zijn 560 Workpad implementeert in een draagbare computer, geeft aan dat IBM op het gebied van draadloze technologie flink aan de weg wil timmeren. "Het is altijd duidelijk geweest dat IBM op het draadloze terrein eerst alle puzzels opgelost wilde zien, alvorens in te zetten op nieuwe technologie", aldus Lindy Lesperance van Technology Business Research. "Maar het ziet ernaar uit dat de tijden aan het veranderen zijn." Het concern werkt bijvoorbeeld tevens met andere leveranciers aan de ontwikkeling van draadloze verbindingen voor Internet-toegang op vliegvelden en in hotels.
Op dit moment liggen Apple, Dell en Compaq met hun draadloze applicaties nog ver voor op IBM. Volgens Ken Dulaney, analist van de Gartner Group, ligt dit vooral aan de passiviteit die IBM op het gebied van de draadloze technologie heeft gekenmerkt. Maar het ziet ernaar uit dat IBM druk doende is met een inhaalslag, onder andere door de ontwikkeling met andere partners van draadloze lan's (local area network).  MS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-17T00:00:00.000Z Maud de Sitter
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.