Windows NT 5.0 komt verlaat op de markt

De definitieve versie van Windows NT 5.0 - Workstation en Server 7 - komt niet op de markt voor het eerste kwartaal van 1998. Medewerkers van Microsoft hebben dit meegedeeld aan een groep software-ontwikkelaars. Microsoft had eerder gezegd dat het produkt eind 1997 verkrijgbaar zou zijn. Dit meldt de nieuwsdienst Techweb.

De mededelingen van Microsoft werden gedaan in een bijeenkomst waarover de aanwezigen geen mededelingen mochten doen aan derden. De bèta-versie van Windows NT 5.0 is pas aan het eind van de zomer klaar, zei Microsoft volgens een aanwezige ontwikkelaar die anoniem wenst te blijven. Marc Bresseel, public relations manager van Microsoft België, zegt echter de bèta-versie te verwachten voor juni van dit jaar. De datum van de definitieve uitgave is afhankelijk van de terugkoppeling van partners en klanten naar aanleiding van de bèta, aldus Bresseel.
Het is ook nog niet duidelijk hoe Windows NT 5.0 in de winkel zal komen. Er bestaan plannen om twee versies uit te brengen van het produkt: één met de volledige functionaliteit als server clustering, de Microsoft Transaction Server en SNA-server en één afgeslankte zonder toeters en bellen. Micrososft ontkent dat er eerst een lichtere versie op de markt komt vanwege de onverwachte vertraging van het pakket.
 
Winframe-technologie in Windows NT 5.0
Microsoft gaat Windows NT 5.0 voorzien van de Winframe-multi-user technologie. Dit werd Citrix, de leverancier van deze functionaliteit, vorige week medegedeeld. Microsoft heeft nog niet besloten of ze de technologie zelf gaat ontwikkelen of dat ze de technologie kopen, van Citrix of van een ander bedrijf. Door de aankondiging van Microsoft daalde het aandeel Citrix met bijna 60 procent. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-07T00:00:00.000Z Yvonne Geiss