PC-privé in opgang door elektronische handel

De computer met Internetaansluiting groeit uit tot een volwaardige arbeidsvoorwaarde. Bedrijven vinden het namelijk in het licht van de Interneteconomie belangrijk dat werknemers thuis hun computervaardigheden bijspijkeren. "Op de vacaturesites komt het steeds vaker voor dat werkgevers een PC met Internetaansluiting aanbieden", constateert Simone Snakenborg van onderzoeksbureau Heliview.

Sinds het bedrijfsleven elektronische handel heeft ontdekt, is het ook belangrijk dat de medewerkers thuis raken in de virtuele wereld. Autobedrijf Ford laat niets aan het toeval over. De fabrikant maakte onlangs bekend dat een groot deel van het personeel een computer, printer en Internetabonnement krijgen. "Door middel van een computer en Internettoegang thuis zijn de medewerkers beter in staat de klanten te begrijpen", stelt algemeen directeur Jac Nasser. "Bovendien kunnen wij gemakkelijker informatie door het gehele bedrijf verspreiden en onze processen stroomlijnen." Kort na deze aankondiging maakte Ford bekend samen met General Motors en Daimler-Chrysler een marktplaats op Internet op te zetten. Ook Delta Airlines is een soortgelijk PC-initiatief gestart. De luchtvaartmaatschappij biedt zijn werknemers computers aan. Topman Leo Mullin hoopt hiermee het personeel beter toegang te geven tot bedrijfsinformatie en daarmee de productiviteit te vergroten.

Nederland

In Nederland biedt ongeveer 35 procent van de werkgevers een PC aan het personeel. Snakenborg van Heliview geeft aan dat werkgevers dit in eerste instantie doen om de ICT-vaardigheden van de werknemers te verbeteren. "Uit ons onderzoek blijkt dat 24 procent van de werkgevers een computer aanbiedt om het personeel te stimuleren tot betere prestaties. De fiscale aantrekkelijkheid speelt hierbij een kleinere rol."
Zij verwacht dat meer bedrijven de computer met Internetaansluiting in het arbeidsvoorwaardenpakket opnemen. Hiermee worden hun mensen voorbereid op het Internettijdperk. Een woordvoerder van Unilever geeft echter aan dat werknemers van dit bedrijf een computer kunnen aanschaffen vanwege de fiscale aantrekkelijkheid. De aangekondigde Internetactiviteiten van het bedrijf spelen hierbij nog geen rol.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-10T00:00:00.000Z Michiel Couzy