De komeet die Netscape heet

De hyperkinetische jonge dravers van een softwarebouwer

Interface-bouwer Netscape maakte de afgelopen twee jaar een explosieve groei mee. Als geen ander heeft het bedrijf het Net ingezet bij het ontwikkelen en distribueren van browser-software. Toekomstplannen zijn gericht op de nieuwe gebruikersinterface Constellation. Deze moet de volgende editie van Windows voorbijstreven. De strategie van een kortademig bedrijf.

In december 1994 was Netscape nog gewoon een van de vele starters van Silicon Valley die hard op weg naar de vergetelheid leken te zijn. Weinig mensen waren zich bewust van het World Wide Web, en buiten Silicon Valley had nauwelijks iemand van Netscape gehoord. Omdat er geen geld binnenkwam en de 12 miljoen dollar aan durfkapitaal zo goed als op was, moesten oprichters James H. Clark en Marc L. Andreessen hard slikken. Ze ontsloegen een stuk of tien medewerkers, voerden een personeelsstop in en hoopten dat de nieuwe topmanager James L. Barksdale een plan had.

 


De oorspronkelijke uitgever van deze vertaalde bijdrage geeft geen toestemming voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-21T00:00:00.000Z Business Week Robert Hof
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.