Unisys trekt zich terug uit algemene Unix-markt

AMSTERDAM - Concurrenten als Hewlett-Packard, IBM en Sun Microsystems hebben een te grote voorsprong op de Unix-markt. Daarom trekt Unisys zich terug als leverancier van Unix-server voor algemene toepassingen. Het bedrijf zal zich voortaan concentreren op "verdedigbare niches".

Dit blijkt uit de jaarlijkse sessie die Unisys belegd om marktanalisten op de hoogte te houden van de toekomstplannen. Bestuursvoorzitter James Unruh meldde tevens dat het lopende, eerste kwartaal nog getekend zal zijn door hoge kosten voor herstructureringen, resulterend in rode cijfers. De overige drie kwartalen van het jaar hoopt de onderneming echter winstgevend te kunnen afsluiten.

Overleg met banken

Unisys is inmiddels in overleg met de banken om de bestaande kredietfaciliteit te vervangen. De huidige overeenkomst loopt in mei af. Financieel directeur Ed Blechschmidt wil echter niet zeggen of een hogere kredietlimiet gevraagd zal worden.
Unruh waarschuwt analisten dat het bedrijf gedurende het lopende jaar voortdurend te maken zal krijgen met reorganisaties. Op de lange termijn wil Unruh de brutomarge flink opkrikken. Voor het bedrijfsonderdeel Information Systems hoopt hij op 28 procent, voor Computer Systems op 39 procent en voor dienstverlening op 30 procent.
De omzetgroei gedurende 1996 schat Unruh op zo'n 5 procent. Tijdens de aandeelhoudersvergadering in het voorjaar zal een motie van de gezamenlijke aandeelhouders gepresenteerd worden, waarin zij vragen om 'meer waar voor hun geld'. Analisten menen dat de beste manier om aan deze wensen tegemoet te komen is om ieder bedrijfsonderdeel verantwoordelijkheid te geven over de winst- en verliesrekening. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-23T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.