PC-insteekkaart draait Windows op Sun Solaris

Sun Microsystems heeft een PC-insteekkaart voor zijn Unix-werkstations uitgebracht. Solaris-gebruikers kunnen door deze SunPCI-kaart Windows- en DOS-applicaties draaien.

De kaart is uitgerust met een 300 MHz AMD K6-2 processor, 64 MB geheugen, een VGA-beeldschermadapter en Caldera's besturingssysteem DR-DOS. Het product kost 495 dollar en vervangt de PC-insteekkaart die Sun al enige tijd leverde. Dat product heeft een AMD 5x86-chip een draait op een kloksnelheid van 133 MHz. Het PC-besturingssysteem op de kaart, is zichtbaar in een venster op Solaris of op een aparte monitor. Wederverkopers of gebruikers kunnen zelf Windows, MS-DOS of een ander PC-platform installeren.

Alternatief

"De meeste mensen gebruiken Windows en wij kunnen het ons niet veroorloven al te religieus daarover te zijn", zegt productmanager Alex Rublowsky van Sun. Hij doelt hiermee vooral op de belangrijkste standaard-kantoorapplicaties die nagenoeg allemaal op Windows draaien. Dataquest-analist Peter Ffoulkes drukt het minder subtiel uit: "Sun realiseert zich dat Wintel-systemen in de onderkant van de werkstationmarkt een serieus en goedkoper alternatief zijn."
 
Analiste Keren Seymour van onderzoeksbureau IDC meent ook dat deze hardware-oplossing nodig is. Mede doordat de huidige PC-emulatiesoftware nog onvoldoende presteert, aldus Seymour. Onderzoeksbureau Butler oordeelt positief over de PC-kaart van Sun. "Des te meer integratie tussen heterogene systemen, des te beter. Vooral als daarbij reeds geaccepteerde standaarden behouden blijven en de kosten binnen de perken blijven. Dat is hier het geval", concludeert Butler.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.