Strijd tussen besturingssystemen zakelijke markt losgebrand

Helpers weg ...

Hoewel Microsoft heer en meester is in de PC-industrie, heeft het de grootste moeite dezelfde dominante rol te spelen op Internet. Windows 2000 is ontwikkeld om hier verandering in te brengen. De websoftware is miljarden waard en de kersverse baas in Redmond, Steve Ballmer, vindt dat deze markt 'd�s voor z�jn bedrijf bestemd is'. Of Microsoft opnieuw de eerste viool kan spelen, zal vanaf 17 februari blijken, dan wordt Windows 2000 - eindelijk - maar met veel bombarie uitgebracht.

Tien miljoen leden telde Hotmail, de pionier van gratis e-mail, toen Microsoft het bedrijf twee jaar geleden voor 395 miljoen dollar kocht. Hotmail draaide op enorme Unix-computers - niet op PC-servers met het besturingssysteem Windows NT van Microsoft. Intussen is het aantal gebruikers de vijftig miljoen gepasseerd en draaien de cruciale onderdelen van de site nog altijd op Unix - hoe graag Microsoft ook na de overname had overgeschakeld op eigen software. Nog gênanter is het dat Hotmails oprichter Sabeer Bhatja - vorig jaar maart opgestapt bij Microsoft om zijn eigen bedrijf, Arzoo, voor Internetdiensten op te zetten - opgelucht is dat hij weer met uitsluitend Unix kan werken. "Ik ben weg bij Microsoft, dus heb ik NT niet langer nodig", zegt hij met een grijns.

 
De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.
 x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-11T00:00:00.000Z Business Week