Citrix ondersteunt Windows op Unix

Gebruikers van Unix-werkstations kunnen binnenkort 32 bit-Windowsapplicaties draaien op hun systemen. Citrix Systems heeft bekendgemaakt dat het werkt aan ondersteuning voor X Windows clients in diens Picasso. Dit is een toevoeging van Citrix aan Microsofts Terminal Server voor Windows NT.

Terminal Server, voorheen bekend onder de codenaam Hydra, geeft Windows NT 4.0 de capaciteit om verscheidene gebruikers tegelijkertijd te bedienen. Deze software moet in de komende maanden uitkomen en biedt Windows-computers de mogelijkheid hun 32-bit applicaties op de server te draaien. Ook is er de optie om terminals met een ingebedde versie van Windows CE 2.0 aan te sluiten op dit NT-systeem.
De extra functionaliteit van Citrix' Picasso ondersteunt ook client-machines die geen Windows draaien, onder andere Macintosh-systemen. Daarnaast biedt deze software functionaliteit voor beheer en load-balancing over de verschillende aangesloten computers. Citrix levert deze X Windows-functies via oem-hardwareleveranciers, zoals Network Computing Devices en Tektronix.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.