Citrix zet met Solaris eerste stap in Unix

Citrix breidt zijn Metaframe-software uit naar de markt van Unix-besturingssystemen. De leverancier heeft een nieuwe versie van deze software ontwikkeld voor Unix-variant Solaris van Sun Microsystems.

Metaframe is programmatuur die client-computers toegang geeft tot applicaties die op een of meer servers draaien. Deze software is oorspronkelijk ontwikkeld voor het Windows-platform en heette toen nog Winframe. Citrix bood al cliënt-uitvoeringen voor onder meer Macintosh-computers.

Meer volgen

Het bedrijf betreedt nu een bredere markt en wil op termijn ook de andere grote Unix-varianten (IBM's AIX, Hewlett-Packards HP-UX en Compaqs Tru64) bestrijken. Dat moet dit jaar nog gebeuren. Op moment is echter nog niet duidelijk welk besturingssysteem Solaris zal volgen. Ondertussen heeft Citrix zijn hoofdproduct Metaframe ook voorzien van dekking voor het Java-platform. De softwareleverancier mikt hiermee op de opkomende markt voor applicatie-dienstenaanbieders (ada's). Daar zijn client-systemen niet beperkt tot alleen computers; ook mobiele apparaten zoals gsm-telefoons moeten bediend worden.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker