Grote rol Nederland 'ex-Olivetti' PC's

De Nederlandse vestiging van de verzelfstandigde PC-divisie van Olivetti wordt ook het internationale distributie- en marketing-centrum. De produktie blijft in Italië. Nederland speelt bij de PC-verkoop een belangrijke rol vanwege ondermeer het 'contract van de eeuw' dat een aantal geleden gesloten werd met de Rabobank.

Nieuwe eigenaar van Olivetti's PC-divisie wordt het Britse Centenary Group, die voor de overname een nieuwe maatschappij onder de naam Piedmont zal oprichten. Het overnamebedrag ligt nog niet vast, maar zal tussen de 159 en 191 miljoen dollar liggen. Piedmont blijft de merknaam Olivetti in de komende twintig jaar voeren. Dit aldus een voorlopige koopovereenkomst.
Het moederbedrijf Olivetti wilde al geruime tijd van de verliesgevende PC-divisie af. Enerzijds omdat het er niet in slaagde de verkoop en -produktie winstgevend te maken en anderzijds omdat men gedwongen werd door een grote schuldenlast het bedrijf te saneren. Olivetti's Systems en service divisie, nu al goed voor meer dan de helft van de omzet van de PC-divisies, zal ook in de toekomst een belangrijke klant van Piedmont. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-31T00:00:00.000Z Ad Mulder