Ex-directeur Packard Bell koopt Samsungs AST weg

Beny Alagem, mede-oprichter en voormalig directeur van Packard Bell NEC, koopt 65 procent van de noodlijdende Samsung Electronics-dochter AST. Hij krijgt daarmee de merknaam en een exclusieve licentie op de intellectuele rechten in handen. Het hiermee gemoeide bedrag is vooralsnog onbekend.

De Amerikaanse notebookfabrikant AST heeft het Zuid-Koreaanse Samsung al meer dan 540 miljoen dollar gekost. Bij wijze van tegenprestatie ontvangt AST Research - en daarmee Samsung - een minderheidsaandeel van 35 procent in het nieuw-opgerichte AST Computers. Alagem zegt dat die nieuwe 'Internet-gedreven' onderneming computersystemen zal leveren aan het midden- en kleinbedrijf en thuisgebruikers.

Internet-steun

Alagem houdt vol dat de PC-industrie het mkb nog steeds niet voldoende bedient. Bovendien zit meer dan de helft van de Amerikaanse huishoudens nog steeds zonder computers, aldus de topman. Dit ondanks de sterke groei van de gehele computerindustrie. AST Computers wil deze situatie wijzigen door zijn productaanbod toe te snijden op de specifieke behoeften van de doelgroep. Hierbij hoopt Alagem financieel voordeel te halen door Internet te gebruiken voor de marketing en ondersteuning van zijn producten. Overigens omarmt een steeds groter deel van de overige computerfabrikanten een dergelijke strategie.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker