Nieuwe werkstations Sun bestrijden NT

Sun Microsystems lanceert deze week een nieuwe reeks krachtige en goedkope Unix-werkstations, die de codenaam Darwin dragen. Deze systemen moeten het rechtstreeks opnemen tegen Windows NT-werkstations van PC-fabrikanten als Compaq en Dell. De Sun Ultra 5, 10 en 60 worden toegevoegd aan het reeds bestaande Ultra 30-werkstation.

"Compaq is ons doelwit", erkende Ken Okin, directeur van Suns divisie voor werkstations. "We zullen ze beconcurreren per Megahertz." De computerfirma begon medio december met de stille distributie van deze systemen naar diens wederverkopers. De nieuwe Ultra's hebben een gebruiksvriendelijkere versie van Unix-variant Solaris (2.6) en zijn direct verkrijgbaar. Het instapmodel, de Ultra 5, kost minder dan 5000 dollar en het 'standaard model', de Ultra 10, heeft een gemiddelde prijs van 10.000 dollar.
De nieuwe Darwin-computers draaien op een Ultrasparc II-chip van 270 of 300 MHz, hebben minimaal 512 MB geheugen, een CD-romspeler en een harde schijf met een capaciteit van 4 tot 8 GB. Daarnaast bevatten deze Unix-systemen geïntegreerde netwerkfunctionaliteit en mogelijkheden voor de weergave van driedimensionale beelden. Als extraatje bij de nieuwe computers levert Sun programmatuur die moet zorgen voor een eenvoudige integratie tussen diens Solaris Unix-systemen en netwerken met PC's.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.