NetApp sluit aan op Cisco UCS en VMware

Cisco, NetApp en VMware breiden hun samenwerking uit. Ze leveren een nieuwe architectuur waarmee gevirtualiseerde datacenters efficiënter, dynamischer en veiliger zijn te maken. Hierbij wordt gebruikt gemaakt va Cisco's unified computing server system (ucs).Tot voor kort werkte Cisco rond zijn ucs-strategie alleen nauw samen met storageleverancier EMC, maar door ook nu samen te werken met NetApp, een rivaal van EMC, laat Cisco zien dat Cisco's ucs open staat voor andere storageleveranciers.

De beveiligde multi-tenancy architectuur van NetApp, Cisco en VMware zorgt volgens de drie leveranciers voor veiligere gedeelde virtuele en enterprise cloud-omgevingen. De onderliggende infrastructuur wordt gedeeld, zodat de schaalvoordelen groter kunnen worden terwijl de systeembelasting optimaal wordt verdeeld. Deze architectuur helpt zakelijke klanten, systeem integratoren en dienstenleveranciers hun interne en externe cloud-diensten verder te ontwikkelen, aldus de drie leveraciers.  Met deze cloud-diensten is het volgens hen mogelijk om klanten, business units, afdelingen of beveiligingszones te isoleren voor een verhoogde veiligheid tussen de computing- , networking- , storage- en managementlagen van een unified infrastructuur.

De architectuur is gebaseerd op Cisco Nexus switches en het Cisco unified computing system. Cisco ucs betaat uit (blade) servers, storage en netwerken waarop datacenters kunnen worden gebouwd. Cisco ucs concurreert direct met de serverproducten van HP, IBM, Dell en Brocade. Verder bestaat de architectuur uit NetApp FAS-storage met MultiStore en NetApp Data Motion en VMware vSphere en vShield Zones. De architectuur is getest en erkend met het Cisco Validated Design. Hierdoor kunnen klanten geïntegreerde oplossingen van Cisco, NetApp en VMware implementeren die aan de hoge eisen van nieuwe datacenters voldoen. In Nederland bieden dienstverleners Telindus-ISIT en PQR de gecombineerde oplossingen al aan.

EMC en NetApp

Met deze aankondiging laat Cisco blijken dat het op het gebied van storage niet uitsluitend met EMC samenwerkt rond ucs. Cisco en EMC leveren sinds 2009 samen complete infrastructuren voor cloud computing. Deze nieuwe V-Blocks worden verkocht in de joint venture Acadia, waar EMC en Cisco een groot aandeel in hebben en VMware het kleinste aandeel. Acadia, de nieuwe joint venture van EMC en Cisco, moet de Cisco ucs-servers meer geloofwaardigheid bieden. De strijd tegen IBM, HP en Dell wordt hierbij opgevoerd. Dat moet gebeuren met grote partners van Cisco, zoals Accenture, CSC, Capgemini, Wipro en Tata, Dimension Data, Orange Business Services en Verizon.

NetApp riep de laatste maanden luid dat zijn storagehardware en storagesoftware goed aansluit op de gevirtualiseerde VMware-servers en Cisco Nexus-storageproducten. NetApp claimt net zo een goede partij te zijn als EMC. NetApp zegt dat al zijn producten nauw geïntgergeerd zijn in zogenaamde 'integrated IT stacks'. Dat zijn gecombineerde oplossingen van Microsoft SQL Server, Cisco Nexus-apparatuur, VMware-servers en storage van NetApp. Deze it-stacks draaien niet alleen op Cisco maar ook op alle X86-servers, waardoor NetApp wil laten blijken dat het niet met grote hardwarespelers concurreert zoals IBM, HP en Dell.

John Chambers

Bij de aankondiging van de samenwerking tussen Cisco, NetApp en VMware was Cisco's baas John Chambers niet aanwezig. NetApp-ceo Tom Georgens en VMware-baas  Paul Maritz kondigden de samenwerking aan met Tony Bates, Cisco's senior vice president. Bates is general manager van Cisco's Service Provider Group (SPG) en lid van het directieteam dat wordt geleid door John Chambers. De afwezigheid van de immer vrolijke Cisco-baas John Chambers is opvallend, omdat bij de aankondiging van het samenwerkingsverband V-Block/Acadia van Cisco, EMC en VMware wel alle ceo's, waaronder Chambers zelf, aanwezig waren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-29T10:12:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.