Internet heeft toekomst als distributiekanaal voor gegevenspakhuis

Dit artikel delen:

"Informatie is de ruwe olie van de 21ste eeuw. Ik voorspel applicaties in de toekomst integraal met de informatie via Internet worden geleverd", aldus Michael Saylor, oprichter en directeur van Microstrategy.

Het bedrijf levert een architectuur en ontwikkelomgeving waarmee software voor beslissingsondersteuning ontwikkeld kan worden. Microstrategy is sinds zijn oprichting in 1989 uitgegroeid tot een respectabel bedrijf met 600 medewerkers. Vanaf januari opent het bedrijf in Nederland een vestiging, waar tien medewerkers op het gebied van marketing, verkoop en ondersteuning aan de slag gaan. De huidige distributeur in Nederland, Newcom, blijft partner.
Microstrategy richt zich voornamelijk op grote bedrijven die veel informatie bezitten en willen verkopen. "De detailhandel, banken, verzekeraars, creditcard-maatschappijen, de gezondheidszorg en marketingbureaus zijn organisaties waar wij ons op richten", aldus Saylor. Hij benadrukt verder dat informatie aan het publiek ter beschikking kan worden gesteld zonder dat persoonlijke gegevens bekend worden, en dus de privacy geschaad wordt.

Breed beschikbaar

De architectuur is zodanig ontworpen dat te ontwikkelen applicaties toegang hebben tot alle gangbare databases. De gebruikersinterface kan worden geïmplementeerd in Windows of een webbrowser. "Daarmee komt statistische informatie niet alleen beschikbaar voor professionele gebruikers, maar ook voor gelegenheidsgebruikers binnen en buiten de organisatie", aldus Saylor. Hij meent dat Internet het distributiekanaal van de toekomst is voor gegevenspakhuizen. Hoewel niet alle bedrijven er klaar voor zijn, zal een teonemend aantal steeds meer hun bedrijfsinformatie commercieel willen exploiteren via Internet. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-19T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.