Spam explodeert

Dit artikel delen:

De hoeveelheid ongevraagde commerciële e-mail rijst de pan uit. Het in internetbeveiliging gespecialiseerde Messagelabs voorspelt dat aan het einde van het jaar één op de drie e-mails spam is.

Collega Brightmail komt met soortgelijke voorspellingen. In een eigen onderzoek meldt internetaanbieder Vianetworks dat 55 procent van de 160 ondervraagde Nederlandse mkb-bedrijven zegt last te hebben van spam. Het merendeel vindt dat internetaanbieders stappen moeten ondernemen.
Ook in Nederland zit spam in de lift, stelt Jacques Schuurman, aanvoerder van het netwerkbeveiligingsteam Cert.nl van Surfnet. Hij noemt de gemakkelijk te verkrijgen cd-rom's met honderdduizenden emailadressen en software voor het versturen van bulkmail als de belangrijkste oorzaak van het probleem. Schuurman ziet twee oplossingen. Organisaties moeten een filter inrichten dat actief spam opspoort en ze moeten de eigen medewerkers goed informeren over de werking ervan. Daarnaast moet het probleem bij de bron aangepakt worden. Internetaanbieders die het versturen van spam niet actief bestrijden, moeten op een zwarte lijst komen te staan. Lezers van Computable kunnen deze week in de poll (http://www.computable.nl) hun mening geven over het aanpakken van spam.

 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-29T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.