Oracle biedt steunt aan starters

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Oracle heeft een website geopend waar Europese startende Internetondernemers ondersteuning kunnen vinden.

Op http://www.2becom.com krijgen de starters toegang tot dienstverlening op het gebied van boekhouding, juridische zaken, werving en marketing. Bovendien kunnen ze op de site, die nu al in de lucht is maar in februari 2000 operationeel moet zijn, op zoek naar verstrekkers van risicokapitaal.
Partners als Hewlett-Packard hebben ook ingehaakt op het initiatief. Programma's op het gebied van investeringen en advies aan startende ondernemers schieten als paddestoelen uit grond. Naast het Nederlandse Twinning, kent Europa sinds kort ook Gorillapark.com (Jeroen Mol) en Estart.com (McKinsey), die zich ook richten op het traject dat loopt van 'idee tot beursgang'.

Wasdom

Ondernemers hebben dat steuntje in de rug hard nodig, want in de Interneteconomie moeten ideeën snel tot wasdom komen en markten al even snel veroverd worden. Niet alleen IT-bedrijven steken op grote schaal geld en expertise in veelbelovende startende ondernemingen, vooral ook kapitaalverstrekkers en participatiemaatschappijen profileren zich in toenemende mate als steunpunt IT'ers. Toegevoegde waarde is hun devies. Het is niet voor niets dat verstrekkers van risicokapitaal als Gilde Investement, Nesbic en Atlas Venture kennis en ervaring binnenhalen in de vorm van industrieveteranen om hun investeringen te begeleiden.
Websites als http://www.2becom.com maakt het voor de ondernemer in de dop wellicht doorzichtiger welke investeerders er zijn en op welke IT-terreinen ze iets van waarde toe te voegen hebben. Maar daarin is het niet uniek. Ook organisaties als Nebib (http://www.nebib.nl) stelt zich ten doel ondernemers en investeerders bij elkaar te brengen.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-26T00:00:00.000Z Roy op het Veld