Managed hosting door True

Groei in gebruik van Internet houdt aan

 

Het aantal Nederlanders dat gebruik maakt van Internet groeit nog steeds. De laatste cijfers van Trendbox (marktonderzoek) laten een behoorlijke toename zien. In oktober van dit jaar had ruim 1,5 miljoen Nederlanders (15 procent) van 16 jaar en ouder wel eens Internet gebruikt. In april bedroeg dit percentage 10. Een jaar geleden was het nog maar 5 procent.

Van alle 16-plussers zijn er ruim 700.000 frequente 'Net surfers'. Ruim 6 procent gebruikt Internet iedere week. In april was dit 4 procent, een jaar geleden 2 procent. Ongeveer drie jaar geleden begon Trendbox het gebruik van Internet te meten. Het laatste onderzoek is gebaseerd op in totaal 11.000 interviews. De doelstelling van minister Wijers (Economische Zaken), die mikt op een miljoen frequente gebruikers in 1997, lijkt echter sneller dan verwacht te worden gerealiseerd, aldus Trendbox. Zelfs zonder hulp van Internet via de kabel.
Ook de bekendheid met het verschijnsel Internet neemt toe. Inmiddels weet 70 procent van alle 16-plussers wat Internet is. De groei van het aantal zakelijke gebruikers blijft vooralsnog achter bij die van de particuliere gebruikers: ongeveer 40 procent van het Internet-gebruik is primair zakelijk van aard. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1296065). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×