Groei in gebruik van Internet houdt aan

Dit artikel delen:

Het aantal Nederlanders dat gebruik maakt van Internet groeit nog steeds. De laatste cijfers van Trendbox (marktonderzoek) laten een behoorlijke toename zien. In oktober van dit jaar had ruim 1,5 miljoen Nederlanders (15 procent) van 16 jaar en ouder wel eens Internet gebruikt. In april bedroeg dit percentage 10. Een jaar geleden was het nog maar 5 procent.

Van alle 16-plussers zijn er ruim 700.000 frequente 'Net surfers'. Ruim 6 procent gebruikt Internet iedere week. In april was dit 4 procent, een jaar geleden 2 procent. Ongeveer drie jaar geleden begon Trendbox het gebruik van Internet te meten. Het laatste onderzoek is gebaseerd op in totaal 11.000 interviews. De doelstelling van minister Wijers (Economische Zaken), die mikt op een miljoen frequente gebruikers in 1997, lijkt echter sneller dan verwacht te worden gerealiseerd, aldus Trendbox. Zelfs zonder hulp van Internet via de kabel.
Ook de bekendheid met het verschijnsel Internet neemt toe. Inmiddels weet 70 procent van alle 16-plussers wat Internet is. De groei van het aantal zakelijke gebruikers blijft vooralsnog achter bij die van de particuliere gebruikers: ongeveer 40 procent van het Internet-gebruik is primair zakelijk van aard. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-15T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.