British Library bewaart mail

Dit artikel delen:

De British Library wil een archief opzetten om mail en elektronische documenten van vooraanstaande Britse auteurs en wetenschappers te bewaren. De nationale bibliotheek meent dat mail het geschreven woord vervangt.

Het instituut wijst erop dat niet alleen de elektronische informatie van belang is, maar ook de applicaties en zelfs de hardware waarmee die data te lezen is. Archivaris Jeremy John roept het Britse publiek dan ook op oude computers, handleidingen en media ter beschikking te stellen voor het openen en archiveren van archaïsche bestanden. Hij heeft al een lijst van elf computers uit de jaren zestig en daarna die hij nodig heeft. Daaronder bevinden zich bekende thuiscomputers als de Sinclair ZX80, maar ook zeldzame Britse machines als het Whitechapel Workstation MG-1.

Liefde en wetenschap

Tot nu toe archiveerde de British Library alleen papieren correspondentie, zoals de liefdesbrieven van Oscar Wilde aan Lord Alfred Douglas. Deze collectie wordt nu uitgebreid met een digitale tegenhanger, die mails zal bevatten van bijvoorbeeld de gelauwerde Engelse dichter wijlen Ted Hughes.
Op de wensenlijst van de British Library voor het digitale archief staan ook Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling, wetenschapper Stephen Hawking en Tony Blairs voormalige perssecretaris Alastair Campbell. Hawking zou zijn werk echter al hebben toegezegd aan Cambridge University.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.