BEA: open source geen concurrent

Dit artikel delen:

Open source initiatieven van Jboss, Spring en Tomcat worden gezien als een grote concurrent van BEA Systems. BEA zelf ziet dat anders.

Vorige week maakte BEA Systems bekend dat de infrastructuur van de Weblogic server compatibel wordt met open source Apache Tomcat. Eerder maakte BEA al bekend dat het bedrijf de klant support biedt voor het Spring Framework.
"Spring is het eerste open source initiatief dat wij ondersteunen. Maar er zullen andere komen", aldus Chief Marketing Officer Marge Breya tijdens BEA World vorige week in Praag. Kort daarna maakte BEA de compatibiliteit met Tomcat bekend. Het lijkt erop dat BEA door het ondersteunen van open source initiatieven de concurrentie met dergelijke initiatieven wil aangaan. Toch ziet BEA open source niet als een concurrent. "Bedrijven willen de zekerheid dat ze de komende jaren support krijgen bij hun software. Een open source initiatief kan deze zekerheid niet geven. Een bedrijf als BEA kan dat wel", aldus Chief Technology Officer Mark Carges. Technology Evangelist Mark Percival ziet een ander voordeel ten opzichte van open source. "Veel open source initiatieven kennen maar één standaard. De infrastructuur van BEA ondersteunt verschillende standaarden", aldus Percival. De reden voor de samenwerking met open source is simpel. "Onze klanten doen het toch. Door er ondersteuning en tools voor te geven maken we het makkelijker voor ze", zegt Carges.
Vooral het open source initiatief Jboss wordt gezien als de grote concurrent van BEA. "We zien Jboss niet als een grote concurrent. Wij maken een stand-alone applicatieserver", aldus Percival. Ook noemt BEA Jboss niet open source genoeg. "Jboss is een gesloten open source initiatief. Het mag dan wel open source zijn, maar dat betekent niet dat het een open gemeenschap is", zegt Carges. Een samenwerking tussen Jboss en BEA zit er daarom waarschijnlijk niet in. "Als je rondkijkt op de blogs en andere open source communities op het internet, zie je dat de technologie-oplossing soms niet genoeg is", zegt Percival.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-28T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.