Microsoft koopt .Net-steun Corel

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Microsoft koopt steun voor zijn .Net-strategie bij de noodlijdende applicatieproducent en Linux-leverancier Corel. De Windows-leverancier verzekert zich van deze 'hulp' door voor 135 miljoen dollar 24 miljoen niet-stemgerechtige aandelen te kopen van zijn voormalige aartsrivaal. Dat komt neer op een belang van 24,6 procent.

Corel worstelt al geruime tijd met zijn financiën. De problemen verergerden na het mislukken van de voorgestelde fusie met hulpmiddelenproducent Inprise, voorheen Borland. Onlangs stapte ook oprichter en president Michael Cowpland abrupt op.
De Canadese softwarefirma heeft nu de handen ineen geslagen met Microsoft om gezamenlijk diens .Net-strategie voor software-huur via Internet uit te werken. De hiervoor opgerichte alliantie zal software ontwikkelen voor dit initiatief, dat naast PC's ook mobiele telefoons en palmcomputers omvat. Geen van beide partijen wil aangeven om wat voor producten het precies gaat.

In leven

Critici menen dat Microsoft zich zo wil verzekeren van enige mate van concurrentie om de antitrustzaak van het ministerie van Justitie te ondergraven. "Een van de motieven kan zeker het in leven houden van Corel zijn", meent analist Rob Enderle van onderzoeksbureau Giga Information Group. Enkele jaren terug deed Microsoft een soortgelijke investering in oud-concurrent Apple.
Overigens omvat de aandelenaanschaf en daaraan verbonden samenwerking tussen Microsoft en Corel ook het schikken van enkele, niet-gespecificeerde juridische geschillen.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.