Productiviteit centraal bij Microsoft

Programmatuur moet in toekomst nog beter integreren

Dit artikel delen:

Op Microsofts jaarlijkse Professional Developers Conference (PDC) demonstreerde het bedrijf haar toekomstige producten en diensten. Naast serverprogrammatuur voor documentmanagent, het beheersen van workflow en SQL Server presenteerde de marktleider ook een ontwikkelomgeving, versie 7 van haar webbrowser, Windows Vista en Office 12.

Alle op de PDC gepresenteerde producten zijn langverwachte updates, die volgens Microsoft gericht zijn op productiever werken. De noodzaak hiervan onderbouwt het bedrijf met onderzoek onder kenniswerkers, waaruit zou blijken dat juist daar nog veel winst voor klanten te behalen valt. De centrale boodschap is dan ook dat de programmatuur in de toekomst vooral nog beter zal integreren. Voor Office betekent dat bijvoorbeeld eenvoudigere uitwisseling van informatie met de SharePoint-server. Wie documenten via een workflow door een bedrijf wil routeren, kan die zich anders laten gedragen per stap in het proces. Hierdoor hoeft de kenniswerker alleen maar de voor hem relevante velden in te vullen. Als het op het gebruik van de Office-producten aankomt, dan zal de gebruiker volgens de leverancier een betere 'experience' hebben. Dit komt doordat de hele interface door de makers stevig onder handen is genomen. Zo worden neerklapbare menu's verleden tijd, doordat de opties nu vooral via knoppen tot de gebruiker komen. Het bedrijf zegt daarbij te hebben geleerd van haar klanten, die vaak onbekend met de mogelijkheden van de software zijn. Uit onderzoek bleek dat negen van de tien wensen voor nieuwe functionaliteit al in de programmatuur bleek te zitten.
De marktleider is volgens een woordvoerder niet bang dat klanten van een upgrade zullen afzien om de leercurve. De software zou gebruiksvriendelijker zijn. Ook ziet het bedrijf er geen probleem in dat het nieuwe XML-formaat niet voldoet aan de open OASIS-standaard, die steeds vaker door overheden en bedrijven verplicht wordt gesteld om vendor lockin te voorkomen.

 
Brenno de Winter

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-30T00:00:00.000Z Brenno de Winter
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.