Personeelswerving via Internet groeit

Dit artikel delen:

Personeelswerving via Internet blijft groeien.Dit blijkt uit een onderzoek van Heliview onder 612 Nederlandse bedrijven met twintig of meer fulltime medewerkers.

Van deze ondernemingen maakte maart dit jaar 29 procent gebruik van het Internet bij het zoeken naar nieuw personeel, een groei van 5 procent ten opzichte van maart 1999. De bedrijven plaatsen personeelsadvertenties volgens het onderzoek steeds vaker op een vacaturesite en op hun eigen Internetsite.
De onderzoekers wijzen met name op de stijging van het aantal vacatures van bedrijven op de eigen website. De toename daarvan zou te maken hebben met de marginale kosten van het plaatsen van de vacature en de groeiende aanwezigheid van de bedrijven op Internet.
De ontwikkeling heeft ook zijn gevolgen voor de traditionele kanalen. Het gebruik van personeelsadvertenties in de gedrukte media neemt volgens Heliview af. In vergelijking met een onderzoek in oktober 1999 daalde het aantal vacatures in kranten en vakbladen met 18 procent.  GH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-09T00:00:00.000Z Gijs Hillenius