Salarisenquête via Computable Online

Dit artikel delen:

Het Beloningsonderzoek Automatisering 1997 van Bureau De Breed & Partners is van start gegaan. Dit jaar kunnen automatiseerders ook via het Internet participeren in het onderzoek. Lezers van Computable kunnen zich via de Web-site van Computable opgeven voor deelname. Zij krijgen een wachtwoord toegekend en kunnen vervolgens de vragenlijst opvragen.

De schriftelijke enquête wordt gehouden onder 10.000 automatiseerders en beoogt een actueel beeld te geven van de salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden in de IT-sector. Elke deelnemer krijgt na verwerking van de gegevens een rapport met daarin de normering van zijn inkomsten ten opzichte van andere onderzochte automatiseerders.
Nieuw is dit jaar de methode waarmee deze salarisanalyse wordt verricht. Hiervoor maakt Bureau De Breed & Partners gebruik van een aanpak die de Katholieke Universiteit Brabant heeft ontwikkeld voor een betrouwbare normering van salarissen.

Vergaren

Over het inzetten van Internet voor het vergaren van onderzoeksgegevens zegt initiatiefnemer ir. A. de Breed: "De daadwerkelijke gegevensverzameling vindt plaats op onze eigen site. Via Computable kunnen automatiseerders zich aanmelden. Wij zorgen er dan voor dat zij met een wachtwoord toegang kunnen krijgen tot de salarisenquête die draait bij ons op kantoor.
We hebben voor deze werkwijze gekozen, omdat zo de vertrouwelijkheid van de gegevensverwerking beter is te waarborgen. Het alternatief waarbij iedereen zo maar toegang kan krijgen tot het onderzoek, leek ons niet geschikt. Juist bij het verzamelen van inkomensgegevens moeten de deelnemers ervan uit kunnen gaan dat hun gegevens correct en met inachtneming van de privacy-regels worden behandeld."

Laatste hand

Vorige week legde het bureau de laatste hand aan de software voor deze Internet-activiteit. "Tijdens het bouwen merkten we al dat automatiseerders lucht hadden gekregen van de mogelijkheid om via het Internet deel te nemen aan de enquête. Onder onze handen probeerden mensen reeds gegevens aan te leveren. Hoewel dat op dat moment nog iets te vroeg was, geeft het wel aan dat er belangstelling is voor deze wijze van gegevensverzameling", aldus De Breed.
De Internet-enquête is een aanvulling op de traditionele wijze van gegevensverzameling. "We hebben onlangs 10.000 schriftelijke enquêtes verzonden onder automatiseerders." De premie op deelname aan dergelijk onderzoek is volgens De Breed gelegen in het gedetailleerde persoonlijke verslag dat participanten na verwerking van de gegevens krijgen toegezonden. "Zij krijgen een gepersonifieerd salarisprofiel waaraan zij af kunnen lezen hoe ze het ten opzichte van andere automatiseerders doen." MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-23T00:00:00.000Z Mark Plekker