Ambities Redwood te hoog gegrepen

Nederlands softwarebedrijf neemt Amerikaanse vakgenoot over

Dit artikel delen:

Het Nederlandse softwarebedrijf Redwood heeft zijn voorgenomen beursgang ten minste een half jaar uitgesteld. Til Vuyk, oprichter en directeur, verzekert dat hij voor het eind van dit jaar de gang naar de beurs alsnog zal maken. De overname van de Amerikaanse branchegenoot Report2web moet de positie in Amerika versterken.

De software van het in Houten gevestigde Redwood stelt gebruikers in staat management informatie te destilleren uit verschillende erp- en databasesystemen. De Amerikaanse branchegenoot Report2Web brengt een vergelijkbare oplossing op de markt voor Windows NT.
Vorig jaar september stelde Vuyk dat het bedrijf industriestandaard wilde worden in information delivery. Om die ambitie te financieren wilde het bedrijf in het tweede kwartaal van 2000 naar de beurs. Door het verslechterde beursklimaat zag hij zich gedwongen zijn plannen een half jaar uit te stellen. Toch is hij ervan overtuigd dat de beursgang, begeleid door ABN Amro, nog dit jaar een feit zal worden.

Mager

Na de overname van Report2web telt Redwood 165 medewerkers, slechts 15 meer dan het jaar ervoor. Voor een bedrijf dat naar de beurs wil lijkt die groei aan de magere kant. Vuyk licht toe: "Het afgelopen jaar hebben we veel geïnvesteerd in de opleiding van consultants en verkopers, zodat we maar weinig in omvang toenamen. Dit jaar zullen we in omzet verdubbelen, de resultaten van het eerste kwartaal zijn in overeenstemming met die doelstelling." Gezien de voorgenomen beursgang mag hij geen cijfers verstrekken over de behaalde omzet, hij wil alleen kwijt dat het bedrijf winst maakt. Vorig jaar boekte het bedrijf een megaorder bij Dell dat wereldwijd de software van Redwood gaat installeren op vijfduizend Windows NT-servers.
Het afgelopen jaar kwam 60 procent van de omzet uit Nederland, ongeveer een kwart uit Amerika en 10 procent uit het Verenigd Koninkrijk.
Het in februari 1999 gestarte Report2web werd opgericht door enkele consultants. Mitch Stephens, de huidige president, is één van de oprichters van het bedrijf dat 16 werknemers telt. "Wij haalden onze eerste grote opdracht binnen bij een grote bank. Die had een week nodig om het jaarverslag te distribueren over zijn 3500 vestigingen. Dankzij onze oplossing konden we die week terugbrengen naar een paar uur," stelt Stephens. Inmiddels heeft het bedrijf een kleine honderd klanten, waaronder First union National Bank en EDS.

Erp-systemen

Veel bedrijven hebben fors geïnvesteerd in erp-systemen, analysesoftware en andere standaardapplicaties. De software van Redwood is ontworpen om het rendement van deze software te verhogen. Gebruikers van erp-systemen van Oracle, Baan en SAP kunnen hun systemen koppelen aan de software van Redwood. Met deze erp-leveranciers heeft het bedrijf certified partnerships afgesloten. Voor gebruikers van de systemen van JD Edwards en Peoplesoft ontbreekt een dergelijke koppeling vooralsnog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-05T00:00:00.000Z Hein van Steenis