ABN/Amro geeft aanzet tot bouw 'Commercenet'

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse Commercenet Consortium krijgt een eigen Nederlandse poot. Doel is hier ter lande de elektronische handel voor import/export-ondernemingen te stimuleren.

Drijvende kracht achter Commercenet Netherlands is de ABN/Amro. De afdeling 'electronic commerce' van de bank heeft inmiddels een business-plan opgesteld. De Nederlandse organisatie gaat als global partner in het wereldwijde consortium meedraaien.
Afgelopen maandag bleek tijdens een eerste informatieve bijeenkomst met kandidaat-leden dat de belangstelling in het Nederlandse bedrijfsleven groot is. Ondermeer PTT Post, PTT Telecom, Heineken, TNO en Campina-Melkunie hebben al interesse getoond. Verwacht wordt dat veel op export gerichte ondernemingen zullen toehappen.
Commercenet geeft hen toegang tot kennis over het zakendoen met behulp van Internet. Overal gelden min of meer dezelfde startproblemen.

Kennisdistributie

Commercenet streeft er naar de internationaal opgedane kennis via het netwerk van deelnemende ondernemingen beschikbaar te stellen aan de leden. Daarnaast kunnen ondernemingen die bijvoorbeeld iets in het Verre Oosten willen gaan doen, via het consortium gemakkelijker partners vinden.
Commercenet beweegt zich op het gebied van onderzoek, samenwerking, ontwikkeling en promotie. De nadruk valt op de daadwerkelijke toepassing. Nieuwe zakelijke modellen en concepten worden door middel van demonstraties en pilotprojecten getest. Men probeert ook steeds meer invloed te krijgen op overheden en standaardisatie-instellingen. Doel daarbij is een gunstig politiek en sociaal klimaat te bevorderen voor de wereldwijde groei van elektronische handel.
De Nederlandse afdeling wil zich ook aansluiten bij het Electronic Commerce Platform Nederland (ECP.NL), dat juist is gestart. Dit platform, dat is opgezet naar voorbeeld van het Nationaal Chipcard Platform, moet vooral de bewustwording over elektronische handel vergroten. Het werkterrein is breder, omdat naast de Internet-handel ook edi (electronic data interchange) en transacties via andere netwerken - zoals de kabelinfrastructuur - worden meegenomen. Initiatiefnemer achter deze landelijke organisatie is de werkgeversvereniging VNO-NCW. De eerste voorzitter van dit nieuwe platform is dr ir H. de Wilt. Als directeur is J. Pleijzier aangetrokken.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-23T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.