'Kinderopvang zal me worst wezen'

"Het verbaast mij dat Computable, Intermediair en de FNV zo verbaasd zijn dat ict'ers nauwelijks in kinderopvang zijn geïnteresseerd", schrijft Joan Bos. "Eigenlijk is dat juist heel vanzelfsprekend."

Mijn inschatting - na ruim tien jaar werkzaam te zijn geweest in de ict - is de volgende. Ten eerste zijn ict'ers over het algemeen relatief jong en hebben ze dus vaak nog geen kinderen. Ten tweede zijn er ook onder de oudere ict'ers relatief veel mannen zonder relatie, vanwege het hoge nerd-gehalte, en dus zonder kinderen. Ten derde wordt in de ict, in tegenstelling tot veel andere beroepen, erg veel gedetacheerd, met lange reistijden als gevolg, die het combineren van werken en kinderen toch al niet bevorderen. Ten vierde moeten de vrouwen die werkzaam zijn in de ict doorgaans veel moeite doen om zich in die mannenwereld te handhaven en besluiten ze daarom wellicht hun carrière boven hun kinderwens te verkiezen (dat gebeurt overigens relatief veel onder hoogopgeleide vrouwen).
Zelf ben ik een vrouw zonder kinderwens, dus mij zal die kinderopvang ook volledig worst wezen, behalve wellicht dat er daardoor nog minder vrouwen in de ict zouden kunnen gaan werken. Maar wanneer meer vrouwen in de ict het doel is, kan beter eerst gewerkt worden aan de lange reistijden voor detacheerders.< BR>
 
mw. ir. J.N.W. Bos

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-10T00:00:00.000Z mw. ir. J.N.W. Bos
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.