Voor 45 miljoen aan vervalsingen gevonden

Microsoft Europe heeft in het afgelopen jaar meer dan 100.000 exemplaren vervalste software en hardware in beslag genomen. De gezamenlijke waarde hiervan bedroeg ongeveer 45 miljoen gulden. Opgespoord werden illegale versies van ondermeer Microsoft Office, Windows NT en Windows 95. Recent werd in Nederland nog een partij illegale muizen ontdekt.

Voor de eerste maal zijn ook gevangenisstraffen uitgedeeld voor het schenden van he auteursrecht op software. Dit gebeurde in Oostenrijk, Frankrijk, Finland, Noorwegen, Polen, Zweden en Zwitserland.
De Business Software Alliance (BSA) die zich bezig houdt met de opsporing van illegale software, meldt vooruitgang in de strijd tegen de piraterij. Het percentage illegale kopieën daalde van 50 procent in 1995 naar 43 procent in 1996. Ondanks deze daling verloor de software-industrie in Europa door misgelopen omzet een kleine 6 miljard gulden. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-15T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.