Complexiteit it remt strategisch nut

Ruim 60 procent van middelgrote en grote firma's zegt de strategische voordelen van it onvoldoende te benutten. De toegenomen complexiteit wordt als voornaamste oorzaak genoemd.

Dit blijkt uit een onderzoek van het door Giarte Research opgetuigde kennisplatform 'Topmanagement en IT' dat is gehouden onder chief information officers en topmanagers. Hieruit blijkt dat ruim 60 procent te weinig gebruikmaakt van de kansen die informatietechnologie biedt om strategische doelstellingen te bereiken, zoals het reduceren van de bedrijfskosten en procesintegratie. Maar liefst 79 procent van de geënquêteerden noemt hiervoor de groeiende complexiteit van it als belangrijkste oorzaak. Nummer twee op de lijst zijn de myriaden applicaties binnen een onderneming. Bedrijven besteden een te groot deel van het it-budget aan het in de lucht houden van de bestaande infrastructuur.
Het onderzoek is uitgevoerd ter gelegenheid van de presentatie van het Giarte-boek 'IT Turnaround, De visies en ervaringen van Nederlandse topmanagers'.
Blijkens de vorsing staan it-organisaties onder grote druk om de complexiteit te reduceren. Zij moeten marktgerichter opereren, zich buigen over de vereenvoudiging en standaardisatie van het applicatieportfolio en een snellere, flexibelere integratie van data en systemen tot stand brengen. Directies willen de niet-renderende it-kosten sterk verlagen en de wendbaarheid van hun onderneming vergroten. De onderzoekers concluderen verder dat er in it-strategieën te weinig wordt vastgelegd hoe investeringen in it concreet moeten bijdragen aan het verbeteren van de concurrentiepositie.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-18T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.